fredag 8 februari 2019

Viktig kväll

Igår åkte jag och Emma, grannkompisen, på en helkväll med kurs i första hjälpen och hjärt och lungräddning för barn. Väl investerade timmar om det händer något! 

Det var Svenska Kyrkans barnverksamhet som anordnade och vi var tio mammor och en kursledare som pratade och diskuterade och tränade på dockor både små bebisar och lite större barn dockor. 

Mycket nyttigt. Det var både själva hjärt och lungräddningen som vi gick igenom, är lite skillnad på bebis och barn och vuxen och så även hur man gör om någon sätter i halsen och hur man lägger tryckförband om det är en stor blödning. 

Hoppas verkligen inte att jag behöver använda något av detta någon gång men tack vare kursen skulle jag kunna göra allt jag kan för att hjälpa till. Och även om ingen kan svara på hur man skulle agera i en sådan situation så vågar man kanske göra något och det är givetvis bättre än inget. Det är en trygghet att veta att man inte kan blåsa för hårt eller trycka för hårt i hjärt-lungräddningen, och skulle det i så fall brytas ett revben på en bebis så är det ändå bättre än det andra alternativet att inte få igång andningen alls. Eller att inte komma ihåg hur många gånger man ska blåsa och trycka, det är bara att blåsa på och trycka så gott man kan och ska man bara välja det ena så är det att trycka. Bättre än inget. 

Viktig kväll! 



Killarna fick ta hand om barnen. John kom lite senare så Saga fick vara själv med Alvin och Agnes och pappa Oskar en stund men hon brydde sig inte ett dugg när jag åkte och hon blev kvar. Mycket bra med så trygga barnvakter så nära. Kommer bebis akut så mamma och pappa inte hinner kommer hit innan vi behöver dra så åker vi bara dit och dumpar Saga i farten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar