onsdag 29 januari 2020

Helg i Stockholm

I lördags efter baletten åkte vi upp till Stockholm. 
Vi hälsade på Tove och Tomas och deras lilla Stella på kvällen. Massa pizza, vin, prat och barnlek blev det. Så mysigt.

Sent på kvällen checkade vi in på hotellet vid Humlegården och på söndagmorgonen njöt vi av en hotellfrukost. Eller tja, njöt och njöt. Det kanske inte är rätt ord med en treåring som klättrar omkring och doppar Teo (leksakshunden) i smöret och en ettåring som kastar pannkaka högt och lågt. Men det var gott i alla fall.


Efter frukost drog vi ut till Junibacken på Djurgården och lekte. Vi åkte sagotåg genom massor av fina små Astrid Lindgren-världar och lekte i Pippis hus. Vår lilla primadonna hade dock förväntat sig Astrid Lindgrens värld så i väntan på Pippi-teatern sa hon uppgivet.

- Vilken besvikelse det här är. Jag har inte fått träffa någon ju. Madicken är ju bara en docka. 

Besvikelse. Vilken treåring använder ens det ordet? 
Det släppte dock fort när Pippi och tommy och Annika kom och hade teater i Villa Villekulla! 




På eftermiddagen var det dags för dop för lilla Carl, den egentliga anledningen till att vi åkte till Stockholm från början. Med två svintrötta barn intog vi Hedvig Eleonora kyrka och det kunde vi ju räkna ut hur det gick. Julle tjöt och Saga flamsade omkring. På fikat efteråt hade jag akuta svettningar av att hålla barnen i schack och inte riva stället så vi blev inte så långrandiga. Vi hann inte mer än att stoppa ner ungarna i vagnen så sov de innan vi ens kommit ut genom ytterdörren. Det är jobbigt att gå på kalas i storstan.





Men en mysig helg hade vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar