söndag 16 december 2018

Lusse

Världens gulligaste tomte-ren sjöng inte ett ljud på lussefirandet på föris i torsdags. Däremot drog hon av hela repertoaren hemma efteråt istället. 

Vi kör kraftigt på mut-principen med vårt barn. Kanske inte helt optimalt men det funkar onekligen utmärkt. Här till exempel var hon skitsur över nåt och ville absolut inte vara med på bild men med muta: ”om du sitter här och ser söt och glad ut och håller i ljuset så får du öppna julkalendern sen”, så fick jag en riktigt fin bild på vår lilla tomte-ren!



En mycket användbar muta är också de två omega3-godisar hon får varje dag. Dem kan man använda till mycket. När hon var brudnäbb åt Johns bror och fru så var det muta ”gå fram i kyrkgången till mamma så får du godis” och der gick utmärkt. Såhär i förkylnings/magsjuketider är rutinen att om hon direkt när vi kommer hem från föris tvättar händerna, tar handsprit, tar en sked probiotika-pulver (största delen av immunförsvaret sitter i magen!) och D-droppar så får hon två godisar. 

Nu kommer dock det lilla problemet att hon vill ha ”sprit och vitt pulver” (eftersom hon vet att hon får godis sen) vilket hon högt och ljudligt deklarerar för alla. Taget ur sitt sammanhang blir ”sprit och vitt pulver” inte riktigt det man normalt brukar ge en tvååring och det kan komma att bli missförstånd inser jag nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar