söndag 23 december 2018

Nu börjar det!

Idag börjar vårt julfirande. Mamma och pappa kommer hit efter lunch. Då fikar vi, sjunger och spelar jullåtar (morfarn håller i traditionen och ger Saga en egenskriven julsång varje år), delar ut julklappar, äter oxfilé och spelar Bingolotto. Supermysig tradition. I år lägger vi även till ett besök av tomten. Han skulle inte komma förens nästa år för Saga var inte så intresserad men de sista dagarna har hon pratat om tomten flera gånger och sagt att han kommer med paket så nu måste vi ju spä på detta och pappa fick därför rycka ut och ordna en tomtedräkt i all hast. 

På själva julafton är det julfrukost, julkalendern, lek med julklapparna, matlagning och intagande av julbord tillsammans innan de åker hem och vi åker vidare till Vadstena där Johns släkt är. Perfekt med powernap för Saga och mamman i bilen mitt på dagen. I år är det stora släkten, dvs att alla kusiner med kusinbarn som kör varannan jul är med. Då är det typ 30 vuxna och 6 barn under 5 år så då gäller det att komma utvilad. Vi kommer lagom till Kalle Anka och är med och fikar och kör julklappspel men sedan åker vi med Svärisarna, svågern och svägerskan och firar lite lugnare med julklappsutdelning och gröt och skinkmacka. 

Ser fram emot en mysig jul! Provade dock min julklänning igår. En superglittrig tight klänning i stretch som jag köpte på black Friday. Den var ganska snygg på då, i november. Nu skulle jag kunna gå på maskerad utklädd till julgranskula i samma outfit.. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar