lördag 11 februari 2017

Duktig vovve

Idag har jag Selma varit på aktivieringsdag på en hundkubb utanför Mantorp. Selma var så duktig. Det var tre delar, sök - leta efter saker som placerats ut i skogen, personspår och viltspår.

Jag gömmer ofta grejer här hemma som hon får leta efter men då får alltid se vad det är jag gömmer först så hon vet vad hon letar efter. Nu var det svårare för att hon visste ju inte vad för saker som hon letade efter men efter några försök hittade hon en stövel och när hon fattat galoppen hittade hon en vante ganska snabbt.

Sedan var det dags för personsök och det var hon jätteduktig på och fattade direkt att man skulle följa spåren och hitta den som gömt sig i skogen. Innan personen gömde sig så visade den upp godis som skulle trigga söket och det gick såklart hem och Selma grejade det lätta spåret direkt och fick ett nytt svårare spår men det tog hon också på en gång. Kul!

Sista delen var viltspår och det tyckte Selma var det bästa. Det var så kul och hon följde det korta spåret fint och på slutet låg den åtråvärda klöven. Selma bar stolt ut den ur skogen som en riktig trofé. Vi la bara korta spår åt henne idag men nästa gång kan vi nog öka upp svårigheten nu när hon (och jag!) vet hur man gör!

En rolig dag - men man blir trött!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar