tisdag 16 augusti 2022

Fasta

Ibland får jag hälso-ryck. De kommer oftast efter semestern eller efter jul när man frossat i skräp, utan träning och med noll energi. 

I våras fick jag ju långdistans-ryck och sprang utav bara sjutton några månader och toppade på 16 km löpning i 6min/kläm tempo innan sommarn. 

Den distansen är rätt långt bort nu så nu är det dags att attackera kroppen igen med ett nytt påfund. Denna gång är det än så länge inte så extremt på motionssidan, 30 min promenad varje dag fram till jul och jag kan såklart springa lika länge istället. Det borde jag klara.

Men, jag fick också nys om en typ av fasta som man kör i fem dagar och liksom rensar systemet ett par gånger per år. Detta rensar och cellförnyar och det finns en hel fet bok av Professor Longo för den intresserade. Men är man inte det räcker det med att veta att man köper en box med mat (soppor osv) med ett exakt program för fem dagar. Du får inte äta eller dricka nåt annat än det som finns i lådan plus vatten.

Nu är jag inne på dag två och kan konstatera att det har gått rätt smärtfritt än så länge. De där sopporna är visserligen mer eller mindre goda men så satans dyra som de var så håller man ju klaffen och äter upp, att avbryta är ju inget alternativ för då var det ju verkligen att kasta pengar i sjön. Det verkar vara ett nedåtgående intag av kalorier så igår var jag rätt mätt hela dagen. Idag lite halvhungrig innan middags-soppan men imorgon blir det nog rätt svettigt och fatta då på fredag när det är sista dagen. Tur att jag är envis som en get.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar