tisdag 2 januari 2018

Gott Nytt År

Vilket nyårsfirande det blev!

Vi hade bjudit ihop Niklas och Caroline och deras lilla Agnes tillsammans med Stenen och Anton och Pille och Emma. Alla våra bästa vänner men som inte känner varandra jätteväl. Men vilket ös det blev på partyt! Så kul.

Vi inledde redan vid kl 17 med för-för-drink och barnen fick käk och sedan började matlagningen. Vi körde som förra året att varje par tog en rätt. Niklas och Carro hade förrätten som bestod av först snittar med gåslever alt. rödbetscarpaccio med chevrekräm samt fördrink med bubbel och flädersaft-isbollar.  Supergott. Till förrätt blev det sedan jordärtskocksoppa med tillbehör. Snacka om att sätta ribban.





Men när det var dags för Phille och Emma som hade huvudrätt levde de upp till alla förväntningar med en saftig oxfile och potatisgratäng. Stenen och Anton levererade de också med en Creme Brulée och färska bär.Jag och John stod för ett antal flaskor champagne och dagen efter bjöd vi på frukost.







Vi hade så trevligt. Middagen blev lång med tid för nattning av barn efter förrätten och vid tolvslaget rusade vi alla ut och skickade upp rislampor. Två fick vi iväg ordentligt och två fastnade höst upp i två björkar i vår skog bakom huset. Ser ut som vi försökt pynta träden men de blåser förhoppningsvis snart ner. Efter vi varit ute satt vi och snackade i soffan och helt plötsligt var klockan 04.






Vilket upplägg på kväll. Enda nackdelen med upplägget var att värdinnan inte behövde lyfta ett finger under hela kvällen sånär som på lite diskmaskinsinstoppning. Detta medförde att den naturiga alkoholpausen som uppstår när man lagar mat aldrig infann sig och det blev ett konstant inflöde av bubbel och vin hela kvällen. Mycket trevligt men inte nådigt dagen efter så den där frukosten fick John sköta själv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar