lördag 7 november 2015

Sea World

Alltså USA och temaparker - jag älskar det! Man har liksom ingen spärr utan allt är så extremt påkostat och maffigt. 

Jag och John hade en optimal Sea World upplevelse. Vi kom dit 1.30 och på 3.5h hade vi sett samtliga shower och åkt alla attraktionerna. Vi kan väl påstå att vi effektiviserade det hela lite genom att springa mellan stoppen så alla amerikanarna stirrade på oss men det gjorde att vi slapp varenda kö till bergochdalbanorna. Det hjälpte såklart lite att det var eftermiddag och lågsäsong  vilket vi var tacksamma för. 

Sea World är fantastiskt roligt och vi hade nästan roligare än barnen. Djuren är fantastiska, späckhuggarna är spektakulära, vi skrattade så vi grät åt de charmiga sjölejonen och minkarna och delfinerna är fantastiska djur som jag älskat sedan jag var på Kolmården som liten. På Sea World kom vi dem lire närmre och hade vi betalat extra hade vi fått klappa dem men vi avstod. På alla showerna har de Soaked Zones och om man sitter där blir man totalt genomblöt för det skvätter inte lite när ert stort djur använder stjärtfenan och fullkomligt öser ut vatten på publiken! 

Hela stället är så amerikanskt det kan bli med massor av försäljningar av leksaker efter alla åk-attraktioner och snacks och läsk i varenda hörn. Det mest extrema var innan späckhuggarahowen då konferencieren bad alla som tjänar/tjänat landet i det militära att ställa sig upp och sedan fick de en fem-minuters applåd som tack. Hade vi applåderat alla som gjort lumpen på delfinshowen på Kolmården hade vi tyckt det var skitkonstigt men här är det liksom naturligt.

Upplevelsen på Sea World var fantastisk och jag skulle vilja gå dit idag igen men 1700 spänn för två dagspass gör att vi nog sparar dem till en annan gång... 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar