tisdag 17 mars 2020

Hur ska det bli?

Oj oj oj. Hur ska det här bli. Corona är det enda vi pratar om på jobbet, hemma, med vänner - överallt.

Saga är frisk nu. Inga symptom så John körde henne till förskolan i måndags. I två timmar hann hon vara där innan de ringde hem henne för att hon hade torkat av snor med ärmen efter att de varit ute och lekt i kylan (vems näsa rinner inte då - sen kan ju valet av torkningsmetod diskuteras). Inte ett enda symptom visade hon hemma resten av dagen så John hade styrt upp lekdejt med grannungen som också var portad från föris. 

Hon sov bra i natt så vi tänkte väl liksom att det var lugnt men nä, efter dagens utevistelse var det samma sak. Så nu är hon portad från föris minst 48 timmar. 

Jag förstår självklart läget. Vi måste minska smittspridningen av Corona. Men samtidigt så är de flesta barn upp till typ sju år konstant snoriga från september till maj utan ett enda dugg Corona så det blir liksom omöjligt att vara symptomfri.
Nu får vi väl se om de stänger skolorna från nästa vecka. 

John har det svettigt hemma att underhålla barnen men han gör ett jättebra jobb! Den där lekparken han bygger kanske blir vår räddning om det blir karantäntider. Oklart också hur det blir med Julles inskolning som skulle startar 30 mars. Det känns ytterst tveksamt i nuläget. 

Aja, vi får vara lite flexibla och försöka göra det bästa av situationen. Att skydda våra riskgrupper är det viktigaste. Det blir mycket FaceTime med mormor och morfar nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar