måndag 24 januari 2022

Minsta skidåkaren i Sälen

Vilken fjällenvecka vi haft! 
Vi bodde i exakt samma stuga som förra året för vi tyckte den var så bra. I stugan bredvid hade vi familjen Engdahl med barnen Majken som är lika gammal som Saga och Didrik som är knappt ett år yngre än Julia. Så roligt de har haft - och vi med för den delen. Vi varvade måltiderna hos dem och hos oss, vi åkte tillsammans nästan hela tiden och barnen lekte där imellan.

Den största succén bestod av att Julia var supersugen på att åka skidor. Vi som trodde att vi skulle få stå och traggla vid transportbandet och en knappt sluttande backe hela veckan hade helt fel. Julia hade bestämt sig för att åka fidor (skidor) på riktigt som de stora tjejerna så hon körde knapplift själv dag tre och kastade sig rakt ut i pisterna med oss på släptåg i sele (för hon varken svängde eller bromsade). Vi hade så roligt. Vi fick köpa till ett liftkort så vi kunde åka hela familjen hela veckan. Vilken tur att skidskolan blev inställd (pga av corona) för såhär mycket hade Julia aldrig utvecklats där. 

Saga var det världens fart på hela veckan. Henne såg vi knappt i backarna för hon körde racer och var nere innan vi andra knappt lämnat liften. 

I hundfjället kunde vi ta sittliften till toppen för där gick det härliga gröna och blå backar ner. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar