lördag 1 september 2018

Tillbyggnad och Vretadagen

Vi har påbörjat ett stort projekt här hemma. Alltså inte nog med bebis på jäsning utan ett hus-projekt, vi ska bygga ut.

Vi älskar vårt hus. Det är perfekt i alla avseenden utom ett. Tvättstugan. Det märktes att han som byggde huset inte hade barn. På entréplan finns ett badrum som också innehåller tvättdel i samma rum. Det innebär att alla våra gäster alltid måste gå på toa mitt i vi tvätt. Innan vi fick barn var det inga problem för det var ju nästan ingen tvätt. Men nu, det kommer hem skitiga och ibland kissiga kläder från dagis som måste tvättas på en gång och bergen men ovikt rentvätt blir snabbt gigantiska. Lakanen får hängtorka på en tvättställning i gästrummet för den får inte plats. 

Men nu har vi bestämt oss för att ändra på detta och bygga till en 28kvm kombinerad groventre/tvättstuga. Badrummet nere görs om till ett trevligt gästbadrum med dusch, toa och handfat. Det kommer bli så bra. 

Hittills har det varit fokus på markarbete. På måndag kommer de och börjar gjuta platta, snart river de badrummet och någon gång i mitten av november lagom till Johns födelsedag räknar vi med att ha invigningsfest. 

Före:



Idag på morgonen kom därför några killar och demonterade befintlig tvättstuga och kommod. Lämpligt nog passade den det hus de höll på att bygga så det blev perfekt och vi fick betalt och slapp göra arbetet. 

Efter lunch tog vi en tur till Vretadagarna och kollade på jakthundar, kaninhoppning och Saga fick rida. Avslutade dagen på pizza hut där Saga själv beställde genom att tydligt säga ”jag ha pizza” till servitrisen och tittade allvarligt på henne. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar