onsdag 29 november 2017

RIP Carmencita

Inatt dog Carmencita efter två kämpiga utdragna veckor. Vila i frid lilla Carmencita. Vi kommer absolut inte att sakna dig. 

Ni som har bra minne kommer ihåg att för två sedan flyttade musen Fritjof in till oss ungefär samma tid på året som Carmencita nu avsöljat sin existens. Vi upptäckte honom för att han åt upp chokladen i vår julkalender vilket jag länge beskyllde John för men som ihärdigt nekade. Fritjof avslöjades pga av en upphittad halväten chokladbit under vår säng med två muslortar bredvid. Då började jakten. Den gången blev det en kortvarig strid då han inte var så intelligent så när vi riggade en fälla med choklad var han snabbt där och såg sedan aldrig mer dagens ljus. 

Carmencita är betydligt intelligentare (därav har jag också kunnat konstatera att det denna gång rör sig om en kvinnlig mus) och henne lurar man inte så lätt. Både ost och choklad har hon lirkat ut ur fällorna och släpat med sig från brottsplatsen som turligt nog bara varit vinden och inte under vår säng där Fritjof den fräckisen joggade omkring. I två veckor har vi hört Carmencita prassla uppe på vinden precis ovanför vårt sovrum. 

Men i natt tog John i med hårdhandskarna och gillrade fällan med ett salami-chips. Och det övergick Carmencitas förstånd och i natt avled hon alltså i sviterna av en mycket tragisk olycka. 

Nu hoppas vi bara att det verkligen var Carmencita vi fick tag på så det inte bara var hennes yngre bror eller så men det lär vi märka på om prasslet upphört eller ej. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar