måndag 20 augusti 2018

Tillbaka till vardagen

Idag började jobbet och förskolan igen.

Saga hade längtat efter sina kompisar och lärare och jag hade längtat efter mina kollegor och efter att få lite rutiner igen. 

Saga kramade personalen och gick rakt in på sin avdelning trots att hon inte varit där på 7 veckor. Hon hade kissat duktigt på pottan första dagen! Vi har haft någon enstaka olycka under veckorna som gått  (natten har varit helt torr i flera veckor nu) men att kunna säga till och avbryta lek med många barn är ju en annan sak men det hade hon fixat galant. 

Tänk så stor hon är vår älskade tjej, som både sover i stor säng och går på pottan! 

Ett annat tecken på hur stor hon blivit är hur mycket mer hon förstår. Förra veckan kollade vi på filmen Hitta Doris som handlar om fisken Doris som tappat bort sina föräldrar. 
Mitt i filmen behövde vi pausa för att äta mat och då bröt Saga ihop. Hon var helt hysterisk och otröstlig. Efter mycket om och men fattade vi att det berodde på att Doris mamma och pappa var borta och att Doris letade. Saga vägrade äta och vi fick se klart filmen så hon fick se att Doris hittade sin mamma och pappa i slutet. Hon pratar fortfarande om Doris och att de letar efter Doris mamma och pappa så det har verkligen gjort intryck. Tror vi avvaktar med att se den filmen igen. 

Vår coola och smarta lilla unge! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar