söndag 23 mars 2014

Gårdagens middag

Mycket trevig middag med god mat, gott vin och framförallt mycket trevligt sällskap!

Dock höll allt på att gå åt pipsvängen redan vid lunchtid då min kära kille lyckades snilla inköpslistan i bilen på väg från golfbanan i Vadstena till Ica Maxi i Linköping. Enligt honom själv var han mycket noggrann med listan och för att vara på den säkra sidan hade han till och med placerat inköpslistan strategiskt i munnen medan han langade in golfbagen i bagaget och hoppade in i förarsätet och körde iväg. När han skulle gå ur bilen på parkeringen på Maxi var listan borta. Fanns tydligen ingenstans. Varken i bilen eller i fickorna eller i golfbagen eller någon annanstans. Se där.

Det hade inte varit så stort problem om det vore så att de utskrivna recepten låg kvar hemma på hallbyrån. Då hade jag ju bara kunnat sammanställa en ny lista och skickat till hans mobil. Det förutsätter dock två saker. Det ena är att recepten är kvar hemma och inte förvaras tillsammans med de post-it lappar som inköpslistan var skriven på. Det andra är att man har laddning i mobilen.

John hade tyvärr inte lyckats med något av detta utan hade alltså snillat både recept och lista och skulle nu försöka handla utan någon kontakt med mobilen.

Det var en svettig kille som kom hem med tre fyllda matpåsar. Och hör och häpna. Allt fanns med. Räddningen kom när en av Johns kollegor Micke hittade John som förvirrat irrade runt i fruktdisken. Tack Micke och tack Mickes mobiltelefon.

Slutet gott allting gott.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar