lördag 5 december 2020

Nisse har flyttat in

Det här med att Nisse har flyttat in verkar ju vara ett nytt fenomen såhär i advent. Varenda unge på Sagas förskola ha en hemma hos sig tydligen. 

Vissa nissar har väldigt mycket pynt och möbler, våran har bara en dörr och en liten stege och en brevlåda. Gemensamt för alla nissar är att de hittar på bus när barnen sover och så får de ett litet brev varje morgonen. Dessa små brev kan nissarna tvinga mammorna att handskriva på små lappar. Där gick gränsen för denna mamma som istället har förbeställt färdigtryckta brev på internet av en nisse som redan ordnat med det.

I veckan har vår Nisse bla beställt och blivit serverad fika, byggt en snögubbe i badrummet och fyllt 763 år och haft kalas.






Idag var han tydligen förkyld och hade lagt ut snorpapper och febertermometer och nässpray utanför sin dörr. Vi ska ge honom lite glass ikväll för det får man när man är sjuk enligt Saga. 

Någon annan som är mycket nöjd över att nissen flyttat in är Selma. Hon har slickat i sig både mjölet efter snöstormen (så det blev en seg deg som stelnat och tog mamman 30 min med en stekspade av plast att skapa bort från parketten!), saft och pepparkakor och garanterat även glassen ikväll så fort barnen har gått och lagt sig... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar