onsdag 4 juli 2018

Pott-träning

I måndags morse kastade vi blöjorna. Vi hade pratat med Saga om det i en vecka och den här veckan var det dags.

Första dagen så kom det lite hur som helst. Hon var mycket duktigare på att hålla sig än vad jag kunde tro men de gånger det kom så var det helt utan förvarning och vi ledde henne till pottan och förklarade var det skulle komma nästa gång. En stor fördel är att vi är mycket ute så när det kommer på altanen kan man bara ta en hink vatten och skölja av. Eftersom det gick lite knaggligt i starten i måndags bestämde vi oss för att låta henne ha nattblöja en dag till men i tidsdags när det gick mycket bättre struntade vi nattböja också. 

Och vilken unge vi har! I natt var hon helt torr, morgonkisset gjorde hon på pottan. Idag har hon missat pottan två gånger och båda var vårt fel och inte hennes, den ena gången kom det utanför badrumsdörren för jag hade råkat stäng så hon kom inte in och andra gången hade vi varit och handlat på Maxi och ätit på pizzeria och hon var helt torr tills vi kom hem och skulle ta av skorna, då gick det inte längre. Men det tyckte vi var grymt bra gjort ändå! 

Som belöning för att hon kämpade och gjorde tvåan på pottan för första gången idag så fick hon välja en leksak på Maxi. Då valde hon en liten gräsklippare som hon nu älskar!

Grym unge! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar