onsdag 27 december 2017

Premiär



Det ska börjas i tid. Idag blev det premiärtur på hästryggen för Saga. Greven tyckte att det var väldigt roligt att få komma ut och gjorde glädjeskutt så Saga skrattade högt och jag och John fick kämpa för att hålla henne kvar. 

Länk till filmklipp
https://www.instagram.com/p/BdNaLGuhQpv/

Fest i dagarna tre

Först julafton i sin fulla prakt. Sedan juldagen då det var dags för reunion med dem som tog studenten 2007 - tio år sedan! Roligt att träffa de man inte sett på länge och roligt att återuppliva gamla minnen och gå ut på krogen i Finspång. Där blev jag dock inte långrandig. Efter vilt dansande i ca 15 minuter hade jag så ont i låren att jag åkte hem och har sedan dess haft världens träningsvärk. Tänk att jag är så otränad, det måste bli skärpning. 



Igår på annandagen var det på’t igen med jaktmiddag. John och hans vänner hade jagat hela dagen, jag kunde förstås också varit med men var inte speciellt pigg på förmiddagen kan jag erkänna så jag lämnade walk over i år men slöt upp till middagen. Var supertrevligt och god mat och dryck och då jaktlyckan hade varit mycket god var skyttarna särskilt nöjda och stämningen var på topp. 

Idag är vi lite trötta.

måndag 25 december 2017

God Jul

Vilken underbar jul. 

Efter jul-jamet kunde ingen hålla sig längre så vi rev upp alla julklapparna. Saga tyckte det var toppen och fick både en pulka och böcker. Hundarna var som vanligt helt galna och Myran hann öppna två paket själv innan vi hunnit dela ut dem till den som skulle ha dem... 

Sedan fortsatte vi med uppesittarkväll med mamma och pappa. God middag med oxfilé och sedan Bingolotto. Det enda jag har lite svårt för  med uppesittarkväll är att man sitter uppe så länge så kl 22 sov jag som en sten i soffan. John fick rätta min lott. Men det var mysigt ändå. 

På julaftonsmorgon vaknade saga kl 05 (hoppas inte det blir tradition, vråltrött!) så jag och hon hade soffmys tills de andra vaknade kl 08.30. Vi åt julfrukost och sedan preppade vi julbord. 

Efter lunch åkte vi vidare till Vadstena där Johns släkt höll hus och där kollade vi på Kalle, spelade julklappsspelet och på kvällen åkte släkten hem och bara familjen var kvar och hade paketöppning. Marie läste alla rimmen och Saga var nisse och delade ut paketen hej vilt. Sedan var det tomtegröt och eftersom Saga var totalt speedad fick vi inte henne att sova och jag själv som varit vaken sedan 05 var också rätt trött så det var två däckade tjejer i bilen på väg hem mot Linköping på kvällen.

Tyvärr lyckades jag inte knäppa en enda bild i Vadstena men bjuder på några från första delen av julfirandet i alla fall. 
















lördag 23 december 2017

Premiär för Sagas julsång 2

Tranditionsenligt jul-jam på uppesittarkvällen.  Premiärspelning av morfarns egenkomponerade Sagas julsång 2. Han säger att han ska skriva en sång per år tills hon blir tio.


Länk till film
https://www.instagram.com/p/BdDdAX-hrnT/

söndag 17 december 2017

Åka snöskyffel

I brist på pulka (som ligger inslagen i julklapp) får man åka skyffel istället 🙈😂❄️

onsdag 13 december 2017

Fest, badhus och Lucia

Efter mitt livs tuffaste arbetsvecka förra veckan hade jag gjort mig förtjänt av en lite lugnare vecka nu.

Förra veckan var helt kaos. Jag hade möten konstant mellan 8-17 och när alla möten var klara hade jag miljoner saker att ta itu med som behövde fixas. Jag brukar vara bra på att prioritera och vara effektiv men förra veckan blev det för mycket. Jag slet som ett djur men det kändes som att jag inte kom en meter framåt, lite som att gå i djup snö när energin går åt att hålla tempot för att inte sjuka för djupt. I fredags när jag kom hem gick proppen ur. Jag hade lust att lägga mig och sova så fort jag kom innanför dörren. Men vi hade bestämt att åka och se idolfinalen med några vänner och jag bestämde mig för att ändå fullfölja för som vanligt är det sista man prioriterar också det som ger mest energi - så var fallet den här gången också och vi hade en supermysig kväll och jag åt mitt livs första poké bowl (som sushi fast inte i rullar - svingott) och hejjade på Chris.

I lördags åkte jag, John, Johns bror och hans blivande fru till Stockholm för att gå 30-årsfest.
Vi hade ingen stress utan tog en lugn eftermiddag med lite shopping innan vi begav oss till festen.
Det blev inte så sent för mig, stack hem vid 00 när Miss Claras hotellsängar lockade för mycket. John blev kvar och kom insläntrande vid 03. 




I söndags efter hotellfrukosten bar det direkt till Vadstena för att hämta Saga och vara med på Johns släkts julbord. Vi var allihopa rätt möra efter festen och efter ett skrattanfall i bilen som höll på att kosta oss livet utanför Nyköping för att vi alla skrattade så mycket  (Johns bror är bland de roligaste jag känner!) så var vi alla helt slut när vi kom fram men vi orkade äta gott julbord och socialisera lite innan vi åkte hemåt.

Den här veckan är lugnare. I går hade jag bokat in tid för att kunna jobba hemma och hämta Saga tidigt. Äntligen fick vi till det efterlängtade besöket i badhuset. Och som hon badade, så kul att se vår lilla delfin in action.

Idag blev det bara halvdag jobb igen då det var dags för Sagas första luciafirande på föris. De små barnen gick inget luciatåg av förklarliga skäl för det hade aldrig gått med alla små virvelvindar utan istället satt vi alla föräldrar i en ring med barnen (utom Saga som ville stå i mitten) och så sjön vi ihop innan vi fikade. Saga var den enda ungen som inte hade något som helst intresse av att mamma och pappa var med på föris. Hon verkade tycka att det var mer värdefullt att leka med kompisarna eller sitta hos lärarna, oss kan hon ju träffa hemma..

Helt omöjligt att ta en bild på en unge som vägrar stå still!



lördag 2 december 2017

Julbord

I natt sov jag 12 timmar. Det är inte klokt. Igår började jag och John kolla på en film i sängen kl 20 och kl 20.07 varknade jag av att John ryckte till (sånt där sömn-ryck som han ofta gör precis när han somnar). Vi insåg då att ingen av oss sett början av filmen eller skulle orka se fortsättningen så vi släckte och somnade helt enkelt. Det var Johns tur att ta Saga i natt så när hon vaknare första gången gick jag och la mig i gästrummet och där vaknade jag kl 08.15 imorse. Tror inte jag sovit så länge på minst två år. 

Idag har vi julpyntat och varit på julbord på Lövstad slott med mamma och pappa. Nu är vi så mätta. Tryckte ändå i oss lite popcorn och såg en film när vi kom hem. 

Mysigt julbord men Saga skapade lite kaos då hon inte ville sitta stilla ens en sekund. Vi fick varva att äta och att kuta runt med henne. Hon märkte säkert att jag blev stressad när hon sprang runt och väsnades vilket gjorde det hela ännu värre förstås. Jag var helt svettig när vi åkte hem. Men maten var god och Saga ställde inte till någon större scen än att hon gapade lite och låg raklång på golvet i gången där alla skulle passera för att komma fram till maten, det kunde varit värre. Hon hade på sig sin tomteklänning så vi hade ju kunnat låtsas att hon var anställd underhållare på stället...